Regretul

„Ești diferită”, „mai rar așa fată”, „e ceva special la tine”, „nu cred c-am mai întâlnit așa”… Vorbele bărbaților. Reușesc să empatizez cu ei, totuși. De mulți ani, urmează aceeași cale: delicioasă, în formă, dar otrăvită, în fond. Percutantă și colorată, în zilele fericite; anostă și lipsită de substrat, în zile de luciditate. Întind prea mult corzile viorii – în primă fază. Unii, din necunoștință, alții, din ignoranță, îngâmfare, ipocrizie. Unii, pentru a face rău, alții, pentru că nu știu ce înseamnă „un bine”.

În bună măsură, bărbații se pot delecta cu o pradă ușoară, dar fac asta până când se plictisesc, se maturizează sau devin mai raționali. Mai târziu, întâlnesc o fată care chiar „este diferită” de celelalte…cunoștințe.

Apoi, momentul de colaps. Regretul. Revelația. Efectul „Evrika!”. În felul acesta, ajung să complimenteze cu adevărat o femeie. Își pun „ochelarii pentru citit” și vederea se clarifică. Trecutul devine o umbră, iar prezentul, o dorință de schimbare. Prada grea devine o provocare antrenantă, salvatoare.

Din păcate pentru ei, alți bărbați și-au dat seama înainte. I-au văzut candoarea, blândețea, simplitatea, galaxiille din ochii ei și universul din inteligență. I-au dat o șansă și au primit, în schimb, fericire.

Regretul – o durere atroce. Că ai fi putut, dar n-ai avut ochi, până acum.

_________________________________________________________________________________________

Smiling Miss.

S.B.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s