D-ale cotidianului

Am momente (de proastă inspirație) în care mă frământ ce va fi cu țara în care mă aflu. Aud o voce, din spatele „cortinei”, care mă ironizează, zâmbindu-mi strâmb: „dar cine te crezi?”. Știu…chiar știu. Pentru unii, contez, pentru alții, din contră – și nici nu am cerut mai mult decât ar fi trebuit. „Picanteria” poveștii (probabil căutați sensul în ce scriu) face că am trecut pe la secția de urgențe a Spitalului Județean din oraș. După cum îi spune și numele, destinația nu a fost un prilej de bucurie, se înțelege. Am intrat în clădire pe singura ușă deschisă la acea oră și – fantastic și de necrezut – mama mea nu a ținut de „poartă”, la închidere, care s-a dus, departe și cu efect, trântindu-se. În incintă, două doamne funcționar-ca-n-România, încruntate, ne-au ochit: „Mai tare nu puteați să dați cu ea?”, se răstesc, perfect sincronizate. Cum era și normal, vizibil timorate, ne cerem scuzele cuvenite pentru pripă. Răspunsul?! Epic…dar venit atunci când am pornit din loc, la o distanță de câțiva metri: „Mda…Dar nu știu cât o să vă mai pot ierta!”.
Normal(dar nu este deloc așa), o vorbă, cum vine, așa se duce. Înțeleg faptul că suntem oameni și greșim, că suntem ființe contextuale, ș.m.d.p. Dar ce nu înțeleg și mă întreb mereu, oare gramul acela de empatie, unde a rămas? Viața nu este o însumare a momentelor în care o ușă se închide bine, ori nu, dar cred că, în situații precum cea de față, nu ai nevoie de puțin – mai multă – minte, ci de puțin – mai mult – suflet.
Da’ chiar, cine mă cred? Totul e bine, se aude doar o voce pe fundal. Dă mai tare la „zgomot”, așa nu o să mă audă nimeni!

_____________________________________

Smiling Miss.

Să rămâneți cu bine!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s