Scrisoare pentru mine

Dragă eu,

Despovărat de alte măști, îți plângi acum de milă. Problema nu e asta, poți să te vaiți cât vrei, ci vreau să îți aduc aminte că nimănui nu îi pasă câtuși de puțin că tu suferi, că ți-ai sfâșia hainele de pe tine, că te obligi să nu țipi. Nu vrei să înțelegi, odată pentru totdeauna, că „nimeni nu se oprește în loc pentru durerea ta”?! Nu înțelegi că nimeni nu dă doi bani pe tine, mai ales când ești în viață?! Mai ții minte când se sting oamenii din viață și vezi rudele, unii suferă, alții nu. Însă, vorba optimiștilor, totul merge mai departe, să ne continuam drumul, iar cine e slab să fie lăsat în urmă. Nu ne putem opri doar pentru că cineva dintre noi, oamenii, e mult prea fragil. Și, ce dacă e „papa-lapte”? Ce ne pasă nouă că el are probleme?! Fiecare e pe cont propriu, tu nu pricepi?!

Plângi câteva minute. Ești decepționat. Dezamăgit. Trist. Frustrat. Nervos. Ai rupe ceva, dar niciun obiect contorsionat nu îți aduce satisfacție și nu te eliberează de emoțiile acestea negative. Poate, numai inima dacă ți-o sfâșii, atunci poți simți adevărata durere trupească, iar atunci poate cea sufletească nu va avea o așa de mare intensitate.

Plângi de o oră. Cui îi pasă, dragă? Sufletul îți suspină, se frânge ceva în tine. Nu mai simți nimic înlăuntrul tău, nici stomac, nici plămâni, nici vase de sânge. Ești gol. Opac. Ești transparent. Nu valorezi nimic. Nimeni nu dă doi bani, nici măcar unul, că ești tu nefericit acum. Prieteni, zici? Lasă prietenii! Au și ei viața lor, și tu ai viața ta. Singurii la care poți apela sunt părinții. Dar, știi ce? Tocmai la părinții nu te poți duce acum. Deși ei îți vor binele, nu vor înțelege niciodată starea ta, nu te poți duce la ei fără să nu te mustre pentru ce ai greșit, pentru că, până la urmă, tu ai greșit că ți-ai ales astfel de persoane să-ți fie alături. Deci e vina ta. Părinții te vor certa, deci nu te duci la ei, mai mult ca sigur.

Așadar, ești singur. În lumea asta mare, ești singur și prost. Prost, știind că încă mai suferi când altora nu le pasă. E ca și cum ai țipa la furtună să se oprească, pentru că ți-ai luat o rochie nouă. Nu numai că nu se va opri, dar va ploua, poate, și mai tare. E ca și cum ai spune un banc, dar ai ordona să nu se râdă. Se va râde, pentru că oamenii au în reflex râsul. Decât să-l ajuți, mai bine să râzi de el, așa zic oamenii. Sau, mai rău, să îl ignori.

Vrei să spui că poți apela la cineva, când ai nevoie? Băi, tu nu pricepi că atunci când îți vin ție stările nervoase, depresive, plângărețe, sau mai știu eu cum o fi, nu pricepi că nu poți suna în miezul nopții pe oricine? Uite, ai un respect deosebit pentru un profesor. Sună-l la 12 noaptea! Na, că nu poți!

Ești singur, ai priceput? La un necaz, ori te adui, ori te dai bătut. Ori ridici fruntea sus, stergi și ultima lacrimă de frustrare ce cade pe obraz, ori ești pierdut. Nu le pasă celorlalți că te dai tu ce ceasul morții. Au murit ei oameni și la propriu, s-au sinucis, și nu au fost salvați. Deci, dacă ești așa de fraier și bleg încât să îți plângi de milă, tot tu ai de pierdut. Așa că, ridică-ți, naiba, bărbia, capul sus, privirea înainte! Înjură, dacă vrei. Înjură-i, dacă vrei. Dar continuă să exiști! Nu vei fi primul, dar măcar un ultim fericit, poți fi.

Dă-i cu pumnul în masă. Mușcă-ți buza. Udă batiste și șervețele. Dar nu renunța! Pentru că…tu pierzi. Nimănui nu-i pasă dacă ești nenorocit, dar nici dacă ești fericit. Deci, fii, naiba, fericit! Pentru că doar tu îți vrei binele pe lumea asta..

Cu respect,

Eul tău rațional.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

Cam dur discursul acesta, scuzați-l. A fost scris pentru mine, dar m-am gândit că poate are nevoie cineva de replici dure care să îl trezească la realitate… Pune un zâmbet pe față și mergi mai departe!:)

O zi frumoasă, dragi prieteni!

Tot binele din lume!

Smiling Miss.

Reclame

4 gânduri despre &8222;Scrisoare pentru mine&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s