Să vorbească viața

Bună seara, dragi prieteni!

Pentru început, vreau să-mi cer scuze că nu am mai postat de ceva vreme și, recunosc, nu a fost timpul de vină, ci doar o stare de indispoziție pe care am avut-o începând cu săptămâna trecută. Acum sunt mult mai bine, datorită unor prieteni care sunt alături de mine mereu, chiar și atunci când sunt o pacoste.

Ce am făcut zilele acestea? Am meditat asupra vieții. Am citit, bineînțeles, și am încercat să mă relaxez pe cât posibil. Am găsit azi un citat: „Este mai bine sa lăsăm viaţa să vorbească despre noi în locul cuvintelor.”(Mahatma Gandhi).. și m-am tot gândit la viață, mi-am folosit materia cenușie ca un adevărat filosof. Am ajuns la concluzia că nu am greșit..până acum, nu am greșit în luarea deciziilor. Mereu am fost de acord cu acest citat, deși nu-l cunoșteam până acum. Îmi amintesc discuțiile la care am participat, am dezbătut subiecte alături de ceilalți – de la banalități, la subiecte importante – și, la un moment dat, m-am retras, pentru că erau prea multe cuvinte, prea multă bălmăjeală și foarte puține lucruri concrete. Pe lângă faptul că nu râd la orice glumă(nu înseamnă că nu am simțul umorului), se mai adaugă și faptul că sunt realistă, am o perspectivă de viitor. De altfel, e mai bine să las viața mea să vorbească despre mine, faptele spun suficient de bine ce fel de persoană sunt și nu trebuie să mă ascund în spatele nimănui, pentru că mi-am păstrat integritatea și pot să ridic sus privirea, cu demnitate.

Am auzit vorbe destul de urâte la adresa clasei mele, jigniri profunde și total îndreptățite, dar nu pot spune același lucru despre mine. Am impresia că am dovedit ce era de dovedit, cine mă iubește, mă iubește așa cum sunt..și cine mă apreciază, mă cunoaște. Nu am de gând să mă mai complic explicând unor oameni(care nu merită) ce fel de persoană sunt. Vorbele devin atât de inutile uneori, pentru că nu reflectă mereu realitatea. De aici și proverbul „spun ca tine, dar fac tot ce vreau eu”.

Mi s-a spus ieri că la psihologie nu se învață(cineva a avut amabilitatea asta, nu este  necesar să numesc acea persoană – știți, cu toții își dau cu părerea), așa că mi-am zis „da, sunt un copil care nu învață și din acest motiv mă duc acolo”. Și plec în Timișoara pentru că-mi doresc să scap de părinți…mda, așa cred adulții, dar asta nu înseamnă că e și adevărat în toate cazurile. Mi-aș dori foarte mult să nu se mai generalizeze atât. Ehe, dar câte dorințe nu am mai avut eu…Cea mai mare dintre ele e să nu mai existe atâta ură în lume și dacă analizați puțin scrierile mele, veți constata că mi-a exprimat de multe ori dezacordul și dezgustul cu privire la societatea în care trăim.

Acestea fiind spuse, vă las în compania lui The Script, cu melodia „If you could see me now”.

O seară cât mai frumoasă! Să ne auzim cu bine!

Smiling Miss.

P.s: mulțumesc celor care s-au abonat recent. Nici nu știți ce bucurie îmi faceți..

Reclame

2 gânduri despre &8222;Să vorbească viața&8221;

 1. „Oamenii mari discuta idei, oamenii obisnuiti discuta evenimente si oamenii mici ii discuta pe altii.”

  In general oamenii care nu au o viata activa(culturala,mai ales) si astfel nu au ce face incep sa-i critice pe altii.Asa sunt oamenii astia,chiar daca nu au nici cea mai mica idee in legatura cu domeniul despre care li se vorbeste o dau inainte cu lucruri pe care nu le-au trait niciodata,ci pe care doar le-au auzit de la niste oameni la fel ca ei.Nu fi trista de lucruri ca astea…lumea e rea si spune si ceea ce nu crede doar ca sa te descurajeze.De cate ori am patit eu asta..ha ha?de multe ori,pana am invatat sa nu-mi mai pese.La fel ar trebui sa faci si tu…chiar daca e gresit ceea ce faci,fa-o si convinge-te singura.Nu lasa pe altii sa-ti influenteze deciziile.Demonstreaza-ti tie ca poti si de restul sa nu te intereseze.

  • Sunt de acord cu tine.
   Nici nu aveam de gând să fac altfel, decât așa cum îmi dictează conștiința.
   Mulțumesc tare mult pentru comentariu. Când îl citesc, realizez că lumea aceasta mai are o șansă, pentru că nu toată tânăra generație e în degradare. Mai există și excepții ce trebuie căutate cu atenție. Prostia și incultura ies foarte repede la iveală, pe când sufletul nobil și curat e ascuns în persoane speciale(ca tine, de exemplu).

   Să ne auzim cu bine! O zi frumoasă-ți doresc!:):*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s