Momentul primordial

Poate că cerul nu se limitează la cât îl putem cuprinde cu ochii, cum, de altfel, nici zâmbetul nu te lovește doar în secunda în care îl admiri. E infinit mai luminos ziua și misterios noaptea. Cerul(?)…sau zâmbetul(?).

Cu genele mari și dese mișcându-i-se, domnișoara îl privește cu o ușoară roșeață în obraji. Visează la feți-frumoși și zâne din poveste, care-și spun legămintele seara, la lumina misterioasă a corpului celest. Șoaptele de iubire se rostesc în fața unui motănel negru, de la curtea imperială – martorul lor, cel care-i binecuvântează. Stelele – armată de caii albi țintați în frunte – parcă se prăbușesc din cer și  zboară ca niște cai înaripați, la vederea îndrăgostiților…

Sau poate că lumea în care trăim e doar o vedere, o carte poștală, cu timbru galben pe care Dumnezeu o studiază uneori, atunci când își amintește. Și noi, oamenii, suntem niște litere îngroșate cu stiloul pe spatele cartonașului colorat. Unele sunt scrise tremurat, altele sunt mici, sau ocupă tot rândul, unele sunt inutile și scrise în batjocură. La apusul soarelui, picul mai traversează puțin suprafața netedă și șterge nestingherit câteva litere – de la sfârșit, de la mijloc, început, nu contează – și face ca frazele să nu se mai înțeleagă, pentru că dispar, ca prin farmec, zânele și feții-frumoși, roșeața din obraji, genele mari și dese. Cu toate astea, cerul niciodată nu e șters, pentru că el alimentează picul universului.

Și zâmbetul acela..rămâne și el, pentru că, la răsăritul soarelui, cineva trebuie să și zâmbească..

–-

O seară cât mai frumoasă!

Smiling Miss.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s