Iată, plouă!

E rece și plouă. Pictorul s-a zgârcit cu culorile, pesemne că nu a mai avut roșu, verde sau galben la magazin. Uneori culorile sunt scumpe. Acuarelele pot costa o avere, așa că unii artiști preferă să renunțe la corola de culori din curcubeu. De fapt, e și mai ieftin așa – o ploaie incoloră, nori gri, fioroși, care parcă stau la pândă toată ziua să te muște.

Vântul bate cu putere dinspre vest și rufele de pe sârmă se luptă cu forța lui copleșitoare. Cârligele parcă nu mai au puterea necesară să le susțină și se strâmbă în fiecare minut, nemulțumiți de efortul fizic la care sunt supuși. Bălțile se măresc tot mai mult, din secundă, în secundă. Picături mari și reci se izbesc de caroseria mașinilor de pe autostradă, iar ștergătoarele se aud neîntrerupt în fundal.

Lumea adevărată e ascunsă undeva. Fiecare vietate și-a găsit adăpostul – vreun bârlog uscat și cald în care nu poți fi decât spectator neputincios al simfoniei de picături de afară. În acest caz, nu este indicat să fii actorul ce joacă în piesă, pentru că ei suferă, ploaia le udă hainele, părul, sufletul și îngheață bocnă. E mult mai confortabil să fii spectator –  mai puține dureri de cap și responsabilitate.

Noroiul s-a formal imediat și e pregătit să te apuce de picioare la primul tău pas, iar ploaia parcă dinadins îl alimentează, pentru că-i place să se amuze pe seama oamenilor. Încălțămintea își pierde astfel din strălucire, se inundă de o baie de apă, iar unele șoșete sunt înecate și ele.

Mai sunt și altele de spus, dar mă opresc totuși aici…

O seară cât se poate de frumoasă!

Smiling Miss.

Reclame

5 gânduri despre &8222;Iată, plouă!&8221;

  • Ha-ha!! Cât de ingenioasă ești!
   De fapt, nu mă mir, îmi aleg cu grijă prietenii.
   Te pup, draga mea! Și mulțumesc pentru acest comentariu minunat!
   O zi plină de culori îți doresc!>:D<

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s