Sfârșit(de an) și nou început

Bună, tuturor!

Nu știu de unde să încep mai exact. Am amânat postarea asta de ceva zile. Nu am avut curajul să o creez, sincer. Despre ce e? Simplu. E vorba despre mine, crescând. Aș fi putut face postarea aceasta în diferite moduri, dar am preferat să vorbesc sincer cu acele cuvinte primare, neînvelite în nicio folie frumos protectoare.

A mai trecut un an școlar pentru toți elevii, cât și pentru mine de asemenea. A mai trecut „un an de chin”– sintagmă pe care aș fi folosit-o în clasa a IX a și pe care acum nu îndrăznesc nici să o pronunț.  Penultimul an de liceu, clasa a XI a s-a sfârșit și iată-mă pe mine plângându-mi de milă. Au trecut toate atât de repede și acum mă văd deschizând ochii ca după un vis. Am un „dar” în a pune suflet în ceea ce fac, inclusiv învățatul, temele, notele, olimpiadele, etc și mi-a fost greu până în ultima zi. Și, așa cum mă așteptam(m-am maturizat poate prea mult), imediat după vineri(22.06-ziua de premiere) a început să-mi fie dor de școală. Da, am început să suspin după liceul acela care m-a făcut să fiu tristă, să am emoții, supărări! Da, am regretat că nu m-am bucurat mai mult de fiecare clipă, de fiecare dimineață trezită și de oboseala din ziua aceea de școală!

Și m-am temut…de ceea ce e și mai rău decât ce am pățit până acum,…. adică de sfârșitul din clasa a XII a. Adevărat, nu e Sfârșitul lumii și nu trebuie luat ca dramă, dar totuși e trist. Timpul trece atât de repede încât nu-l pot cuprinde, nu-l pot opri, nu-l pot respira suficient. Mai sunt o lună și câteva zile și, în loc de 1 și 7, se va scrie 1 și 8 pe tortul meu – va veni majoratul pe care nu pot să zic că-l aștept cu mare încântare.

Normal că sunt și fericită. Am ajuns la vârsta asta, am reușit să trec cu bine peste toate, am pierdut-bani, am câștigat-prieteni, dar și cel mai important, am realizat că lectura este cea mai benefică. Am învățat că paradisul e o bibliotecă, am mai învățat că „de fiecare dată când deschizi o carte înveți ceva”(proverb chinezesc). M-am maturizat, din câte se pare. Cât de mult te poți schimba – nici nu avem noi idee cât!

De aceea vreau ca vara aceasta să o trăiesc din plin. Îmi cunosc antecedentele și știu că inactivitatea mă poate face să vegetez, dar de data aceasta vreau doar să mă bucur că exist. Se pare că am început deja – am citit 3 cărți în aceste prime 6 zile de ne-școală. Îmi da seama că e așa pentru că anul trecut am citit 5 cărți în toată vacanța, iar acum, pe lângă cele terminate deja, mi-am mai cumpărat ieri 6, una am primit-o de la premiere, iar 2 le-am împrumutat de la biblioteca școlii. De vreme ce timpul nu iartă pe nimeni, măcar voi avea ce face.

Nu știu dacă v-a plăcut „epistola” mea, dar am încercat doar să fiu sinceră cu voi(și mai ales cu mine).

O seară frumoasă în continuare! Și o zi liniștită!(pentru cei care o să citească mâine asta)

Reclame

25 de gânduri despre &8222;Sfârșit(de an) și nou început&8221;

 1. stiu cum e:) stiu cum e totul.sfarsitul clasei a12-a ti se va parea un sfarsit dar nu de lume ci de capitol din viata ta pentru ca un altul va avea sa inceapa.trebuie doar sa intelegem ca asa e viata facuta.nu stiu daca ai nevoie de succes la bac…pari o fata desteapta dar eu tot iti urez succes!

  • Plăcerea călătoriilor există în sufletul meu de când mă știu, dar nu sunt posibilități, ca să zic așa.
   Însă, în puținele locuri în care am fost, am adorat tot ce există împrejurul meu.
   Cu siguranță, atunci când voi pleca undeva(atunci când va veni clipa), am să postez și impresiile mele de acolo.
   Mulțumesc pentru comentariu, Ninu.
   O zi frumoasă mâine!

 2. Acum vine ”greul”! >:) :)) fiecare varsta e un nou inceput,draga mea :* cat despre clasa a XII-a..:-s sper sa fie bine pentru toti >:D:D< te pup dulce :*:*

 3. Început de sfârşit. Nu te mai gândi aşa de mult la ce va urma. Gândeşte-te că tu trebuie să îţi faci doar datoria de elev: să înveţi, la fel ca şi în ceilalţi ani. Ştiu că nu e la fel…
  Mie mi s-a întâmplat să am mai mari emoţii la un simplu test la o materie pe care nu o stăpânesc decât la examenul de trecere către anii de liceu. Şi sunt sigură că BAC-ul va fi uşor anul acesta, ca şi în anii ce vor urma. Am observat că, la noi în ţară, pretenţiile sunt în continuă scădere. Mi-e teamă că voi ajunge să mă frământ în legătură cu BAC-ul, iar apoi să mă trezesc cu o foaie în faţă pe care scrie:

  „Subiectul I
  1. Scrieţi întreg alfabetul…….0,1p fiecare literă
  2. Scrieţi numerele de la 1 la 10 în ORDINE……..0,2p fiecare număr.
  3. Care este numele lui Constantin Brâncuşi?….. 0,2p prenume, 0,2p nume de familie, 0,4p total.
  4. Încercuiţi varianta corectă:
  Schiţa „Vizită” este scrisă de:
  a) Ana Blandiana
  b) Jules Vernes
  c) Antonio Banderas
  d) Ion-Luca-Caragiale………….0,5p

  Subiectul II
  Scrieţi o scurtă compunere pornind de la începutul: „Elevii clasei a X-a F chiulesc de la ore. Ei nu procedează corect. Stau pe bancă şi citesc în loc să meargă la ora domnului X care are o problemă de familie (concediul neputând fi amânat), dar a rugat o suplinitoare care vorbeşte la oră despre duşmanii ei, prietenii ei, Facebook, machiaj, muştele de pe tavan, orice altceva, mai puţin a învăţa elevii ceva despre literatură. Să nu faceţi aşa ceva. Cititul e rău. Face rău vederii. Şi, s-a demonstrat ştiinţific faptul că este mai bine să stai o zi întreagă în faţa unui ecran decât să citeşti. Nu faceţi ca elevii clasei a X-a F!”

  ATENŢIE!!!
  Limită de spaţiu: 6 rânduri şi jumătate.
  Elevii care vor depăşi limita de spaţiu nu vor primi nici un punct la Subiectul II!”……2p

  Oficiu: 2p

  Succes!”

  Cum ai putea să pici un aşa examen? Şi totuşi se poate, dar trebuie să fii prea…lipisit de inteligenţă. Nu cred că e cazul. Deci, sper că te-am mai liniştit cu BAC-ul. Asta nu înseamnă să te laşi de învăţat, ci să nu laşi teama de eşec să te cuprindă, mai ales de acum.
  E greu fiindcă o luaţi fiecare pe drumul lui şi pierzi ceva companioni, dar vei câştiga alţii. Plus că, dacă îţi doreşti, vei putea să te bucuri întotdeauna de liniştea de afară şi de o carte bună.

  Baftă! Sper să fie BAC-ul demn de tine! Pentru că cineva care scrie cum o faci tu nu are cum să nu ia un examen micuţ la română, istorie, geografie, limbi străine… Doar dacă nu trebuie să dai la matematică, fizică, chimie…atunci ai nevoie de baftă şi de multă muncă.

  Un salut zburător…de la cineva care gândeşte prea mult.

  • Îți mulțumesc mult pentru încurajare. Ce-i drept, nu m-a îngrijorat foarte foarte mult Bac-ul, pentru că toată viața am învățat(din „zbor”, dar tot învățat se cheamă) și se presupune că știu și că voi știi. Mai mult prin această postare mi-am exprimat neliniștea față de timpul care fuge mult prea repede.
   A, și te anunț că am noroc să nu dau la matematică, fizică și chimie. Sunt o umanistă înnăscută.
   Te salut și eu și-ți mulțumesc pentru comentariu. E bine să știi că ai prieteni care se gândesc la tine.
   O zi minunată!:*:*:*>:D<

   • Timpul trece repede, întradevăr, dar e un semn: nu te plictiseşti.
    Am citit primul tău comentariu, cel în care spuneai că nu doreşti să ţi se amintească de BAC. Am vrut să îţi arăt că nu e chiar Bau-Bau.
    Şi chiar ne-a plăcut „epistola” ta.

    O seară frumoasă!:*

 4. Doamne, cât am putut să scriu! Mai mult decât postul în sine, care nu are nevoie de folie protectoare pentru că e scris din suflet, este, deci, perfect.
  Îmi place să fac pe supereroul când cineva are nevoie de susţinere. Sper totuşi că îţi voi înveseli măcar o clipă…

  • Nu-i nicio problemă că ai scris mult, chiar îmi face plăcere.(Ți-ar trebui chiar un premiu de „cel mai mare comentariu de până acum pe blogul meu”).
   Da, mi-ai înveselit mai mult de cât o clipă. Mulțumesc.
   >:D<

 5. Uitasem, scoala e doar o etapa din viata noastra, cateodata cea mai importanta fiindca in cadrul ei ne dezvoltam si invatam ce si cum sa privim in jurul nostru.

 6. Am ajuns intamplator la tine pe blog, si ma regasesc in aceeasi situatie ca si tine acum un an, postarea asta m-a cutremurat, ceea ce mi se intampla destul de rar. Am simtit un fior pe sina spinarii. Mult succes la BAC, pt. ca nu mai e mult!

  • Mulțumesc tare mult, dragă Alisa. E foarte important pentru mine să știu că vouă, cititorilor, vă place cum scriu și asta mă îndeamnă să nu renunț. Uneori o apreciere, deci câteva cuvinte, valorează mai mult decât sute de obiecte..

   Mulțumesc și pentru urare. Eu îți doresc o zi frumoasă în continuare! Și toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s