Dragoste…şi dincolo de moarte (part 2)

Pentru partea 1, clik aici.

Porni în fugă spre alee, iar, după ce făcu dreapta spre magazinul alimentar din colţ, trecu pe lângă toate casele vecinilor, ajunse în cele din urmă la cimitir. Aici, câmp deschis, pietre funerare şi flori. Îşi continuă drumul binecunoscut şi când ajunse la locul de veci al lui Sally, nu mai ezită şi se prăbuşi în genunchi istovit de puteri.
   Lacrimi amare încep să-i curgă pe obraji. Pe semne că durerea era mult prea mare pentru un trup atât de mic. Îşi scoate din buzunar o poză, iar apoi îşi lasă capul să atingă piatra scrijelită cu numele iubitei sale. O vede în fotografie. Cât de frumoasă era! Acest „era” îl înebuneşte. Revede toate amintirile, tot trecutul petrecut împreună, dar şi seara aceea fatală.
   Nu era nevoie să-şi amintească ceva pentru că datele erau atât de clare încât parcă în momentul acela retrăia tot. Conştiinţa sa se îndreaptă către acea zi de 2 februarie, acum 4 luni. Jeff şi prietena tocmai ce se întorceau dintr-o mini vacanţă de weekend. Petrecuseră 2 zile frumoase la munte, iar acum erau cu maşina la 40 de km de casă. Totul fusese atât de bine, dar…
   Au întârziat puţin, iar întunericul şi-a lăsat amprenta şi pe şoseaua cu pricina. Cei doi tineri îndrăgostiţi râdeau şi se bucurau de viaţă. Asta până când un şofer imprudent şi sub influenţa alcoolului intră brutal cu maşina în a lor şi provoacă inevitabilul. Jeff nu a putut face nimic, oricâtă experienţă de şofat ar fi avut în meseria sa. Aşa că, pe lângă lunile de spitalizare pe care a trebuit să le suporte, a mai pierdut-o şi pe scumpa lui Sally.
   Acum plângea înăbuşit. Lacrimile amare-i udaseră fotografia. Era lipsit de puteri şi se simţea neajutorat. Nici nu bănuia, în marea sa durere, că undeva, dintr-o altă lume ca a lor, Sally îl privea şi-l auzea emoţionată. Exact în acea secundă, sufletul ei era acolo în cimitir şi-l atingea uşor pe spate, sperând să-l consoleze. Dragostea lor fusese atât de puternică încât nici moartea nu-i despărţise.
„Nu vreau să mai conduc nici o maşină cât o-i trăi…dar avem probleme cu banii şi ar trebui să mă întorc la muncă. Cei de la livrări mi-au dat un timp destul de mare pentru a-mi revenii, dar nu pot. Ce să fac dacă din vina mea ai murit? Dacă plecam pe ziuă, aşa cum a fost stabilit, nu mai se întâmpla tragedia, dar am vrut să mai stăm. E numai vina mea…”, zicând aceste ultime cuvinte, îşi acoperi faţa cu palmele, punând capul şi mai jos spre pământ.
La auzul acestei confesiuni, fantoma-şi rezemă tâmpla pe spatele tânarului şi spuse:
„Nu e vina ta. Înţelege, te rog. A fost o întâmplare nefericită care a avut urmări. Tu trebuie să-ţi reiei viaţa! Ai tot viitorul înainte.  Eu te voi aştepta, iar apoi vom fi din nou împreună.” , spunea sufletul lui Sally, dar nu el nu o auzea. Oricât de tare ar fi strigat, băiatului îi era imposibil să o vadă.
”Sunt derutat. Ce ar trebui să fac mai departe?”, întreba tânărul cu o voce scăzută, mângâind piatra funerară.
Mai este o ultimă parte și atât. Sper să vă placă.
Numai bine!
Reclame

2 gânduri despre &8222;Dragoste…şi dincolo de moarte (part 2)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s