Sunt sau nu

Sunt doar un spectator prin viață. Privesc, cu ochii mei mari și luminoși o scenetă proastă la care nu am plătit nici măcar bilet și nu pot să mă laud că am locul I în loja. Văd cum artiști de tot soiul, cu diferite ranguri și calități, se mișcă dintr-o parte în alta. Uneori în spatele cortinei, alteori zâmbesc ironic și fac plecăciuni perfect arcuite la aplauze.

Sunt doar un călător prin viață. Iau bicicleta, pornesc la drum prin pădurile cu miros de primăvară. O schimb cu o mașină  și traversez DN 1.  Cu avionul văd Himalaya, Pădurea Amazoniană sau Deșertul Sahara. În cele din urmă, cu vaporul traversez Atlanticul. Merg apoi la pas pe mici cărări cu niciun sens și direcție până seara târziu.

Sunt doar un violonist fără reputație, fără salariu sau vioară. Acordurile le aud noaptea atunci când liniștea domnește pe  pământul lipsit de scoarță. În întuneric, sunetele sunt mai vii, portativele sunt pline de lumină, iar notele devin colorate- fiecare cu anotimpul și problemele lor.

Sunt doar o frunză-n adierea vântului. Obișnuiesc ca Primăvara să mă ridice ghioceii de sub zăpadă, odată cu înflorirea lor. Vara mă prăjesc la soare și îndur căldura din ce în ce mai puternică, pentru ca Toamna să mă răcoresc din plin cu ploile mistuitoare, iar Iarna să-mi fie frig în gerul de afară.

Sunt fel și fel de lucruri care aș putea să fiu.

Viață? Spectator? Călător? Violonist? sau o simplă Frunză? ….Dar mai bine nu….Sunt niște noțiuni prea abstracte pentru mine.

 

O zi cât mai frumoasă, dragilor! Și La mulți ani, Ninu!

Reclame

9 gânduri despre &8222;Sunt sau nu&8221;

 1. Frumoasă postare!
  Cred că ar fi cel mai bine să fii TU, chiar dacă te poţi asemăna cu o frunză, un violonist, un spectator, dar nu uita niciodată că eşti specială şi contezi pentru cineva, şi este de ajuns.
  O zi plăcută!

 2. Of… Multumesc mult de tot Smiling Miss !
  Foarte frumos articolul, poate putin cam trist :(…
  Numai bine iti doresc, dar in special multa, multa fericire si sanatate !

  • Mulțumesc, Ninu.
   Numai bine îți doresc și eu!:X
   P.s: Chiar am crezut că nu e frumoasă postarea pentru că nu-mi comentase nimeni=))…m-am speriat, dar e bine văd. :))
   O zi cât mai bună!

 3. poate ca , mai mutl decat spectator… tu esti actorul… care iti faci rolul asa cum iti place… uneori nici nu-l scrii mai de dinainte… ci il joci asa… fara nici o repetitie… deci.. ai grija sa nu il gresesti…
  frunza in vant??? poate doar motivatia adierii, care te poarta din loc in loc, daruind bucurii…
  orice ai fi… fii tu… pentur ca tu, poti sa fii orice… imparte zambete egale tuturor… si fa ca prin prezenta ta, lumea sa fie un pic mai buna…

 4. esti doar un calator pana la o anumita destinatie. cand ai ajuns la ea incepi sa devii un actor, sa fii vazuta asa cum te privesti acum spectatorul, calatorul, violonistul si frunza. alti ochi te vor privi pe tine atunci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s