Asta da diferenţă!

Un castronel cu fructe proaspete de ronţăit, deja trecut de ora doisprezece, ceilalţi au adormit – ambianţa perfectă pentru a scrie ceva pe blog. 😀 Mă las pradă gândurilor ce mă cuprind…

Mai este o săptămână şi începe iarăşi scoala. Această vacanţă care, cuprinde şi Naşterea lui Iisus, a luat numele de „Vacanţa de Crăciun”.  Cu toţii surâdem la gândul că se apropie şi privim cu nostalgie în urmă, atunci când se sfârşeşte. Din păcate, aceasta nu a fost aşa cum ne aşteptam. Mă refer, bine înţeles, la faptul că nici măcar o primă zăpadă nu ne-a încântat privirea. Diversele cauze au făcut să avem un Crăciun chiar „verde”, în schimbul mult visatului „alb” ce, în Ajun, făcea ca orice colţişor al ţării să fie un basm al renilor, al Albei ca Zăpada sau a Moşului.  Dezolant este că am fost lipsiţi de bucuria pe care o aducea pauza semestrială, în fiecare an.

Îmi aduc bine aminte. Odată ce 1 Ianuarie îşi făcea apariţia(în trecut), era cu totul diferită atmosfera din casele oamenilor. Cu toţii eram extenuaţi după revelion. Apoi, preocupaţi de ale casei, dar mereu era veselie, mai ales printre cei mici. Ei savurau pe deplin momentul în care făceau omuleţi de zăpadă, se băteau până se „albeau” şi dormeau buştean, seara. Acum, cu ce să îţi mai consumi energia din vacanţă? Cu statul ore întregi în faţa calculatorului sau plimbări plicticoase prin parc? Din păcate ăsta e adevărul.

De altfel, parcă, timpul s-a dilatat. Înainte, după ce trecea Sf. Vasile, mai era puţin de joacă, dar, totuşi, ce mai clipe de extaz. Acum…trece şi Sf. Ion şi tot nu îţi dai seama cum a trecut. Parcă secundele nu mai au acceaşi valoare, dau naştere minutelor incomplete şi care, la rândul lor, se unesc în ore şi zile insuficiente. Cred că ceasul ne joacă feste şi râde copios de noi şi de faptul că nu avem timp să mai facem ceea ce vrem.

Mi-e dor de acele vremuri în care acum era zăpadă şi nu încetez a mi le reimagina. Sunt fericită că trăiesc, dar sunt tristă că nu ne mai aparţine albul lunii Ianuarie.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Asta da diferenţă!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s