Efectele muzicii

Unele lucruri nu le pot defini sau întelege. Nu îmi pot da seama cum de sunetul unui instrument poate să poate să producă atâtea emoţii în sufletul meu. De exemplu, dacă o melodie începe cu notele muzicale ale unei chitare, categoric acea melodie este pe placul meu. Nici nu mai este necesar să o ascult integral pentru a-mi da seama.

Să descriu acel sentiment produs de ea…hmm… greu.  Este ca şi cum milioane de fluturi mi-ar invada vasele de sânge şi le-ar pune într-o mişcare perpetuă. Fiecare neuron al meu trăieşte acea melodie, o simte în complexitatea ei. Orice atingere a coardelor de către cântăreţ se resimte înzecit la mine. Parcă artistul aruncă o piatră în „lacul muzicii” şi, când atinge suprafaţa acestuia, se aude mirificul sunet al îngerilor. Apoi, apa se unduieşte sub forma notelor muzicale, care ating distanţe inimaginabile.

Este un dans al formelor auzite. Vin de toate soiurile, se sfatuiesc şi ajung la un consens. Şi acela este muzica. Dar cel care face posibil acest lucru este doar autorul melodiei. La comanda lui, admirabilele note se aşează în şir indian şi pornesc spre a fi percepute de noi.

P.S.: Mai adaug şi un video cu o chitara acustică. Atâta talent şi nimeni nu îl vede…

 


Reclame

2 gânduri despre &8222;Efectele muzicii&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s